kandidaten programmapunten agenda de-stad-in-beeld

Even voorstellen!

13. Alex van Dijk

13. Alex van Dijk (1980)

Hallo, mijn naam is Alex van Dijk, ik ben 37 jaar, getrouwd met Marleen en vader van 3 jonge kids. Ik ben geboren en getogen in de Noordoostpolder (Emmeloord) en woon sinds 2005 in Zwolle.

Thuis waren wij ‘vroeger’ altijd al op Zwolle gericht en de keuze voor Zwolle na mijn studietijd was dan ook niet meer dan een logische keuze. Inmiddels woon ik alweer 13 jaar in Zwolle (eerst in Holtenbroek en vanaf 2016 in Stadshagen) en voel ik me hier echt thuis.  

Wat mij aantrekt in Zwolle is de mooie stad en regio. Zwolle biedt alle voorzieningen en heeft, ondanks de grootte, nog steeds de gemoedelijkheid van een (groot) dorp. 

Zwolle is altijd in beweging en de laatste jaren is de stad met veel energie gegroeid tot de mooie en vooruitstrevende stad die het nu is.

Energie die we moeten vasthouden want ook de komende jaren krijgt Zwolle te maken met uitdagende vraagstukken en ontwikkelingen (milieu & klimaat, duurzame energie, integratie, mobiliteit, verdere digitalisering van de samenleving, big data en cybersecurity).

Vraagstukken en ontwikkelingen die iedereen raken en mij interesseren en waarvoor ik mij actief in Zwolle wil gaan inzetten.  

In het dagelijkse leven werk ik bij FrieslandCampina als Project Manager Global IT en daarvoor ben ik werkzaam geweest als Project Manager en Business Consultant in de mobiliteit en het openbaar vervoer. Ik heb hier ervaring opgedaan met complexe en uitdagende (maatschappelijke) vraagstukken en (bestuurlijke) omgevingen.

Met deze ervaring en mijn ‘Zwolse’ nuchterheid hoop ik samen met D66 en andere partijen de komende jaren het beste uit Zwolle en de regio te kunnen blijven halen. 

Ik kijk er naar uit om de stad in te gaan en samen met de inwoners over de toekomst van Zwolle te praten en samen verder vooruit te gaan!