kandidaten programmapunten agenda de-stad-in-beeld
Alle thema's armoede bereikbaarheid democratie duurzaamheid energietransitie klimaat en groen kunst en cultuur ondernemen onderwijs openbare ruimte sport technologie veiligheid vrijheid werk wijken wonen zorg

Ondernemerschap

Ruimte om te ondernemen

Onze stad staat bol van de kleine bedrijven en grote bedrijven, startups en bestaande bedrijven, bedrijven die hier hun roots hebben en nieuwe toetreders. Allemaal hebben ze een ding gemeen: ze hebben Zwolle tot thuisbasis gekozen, omdat ze hier de kans hebben om hun idee├źn en ambities te realiseren. Dankzij hen innoveert en onderneemt Zwolle als nooit tevoren. Dat ondernemersklimaat willen we behouden en uitbouwen. Dat doen we door te stimuleren in plaats van te beperken. Door kansen te bieden in plaats van drempels op te werpen. Door knellende regels weg te nemen en gemengde functies mogelijk te maken. En door samen te werken aan een sterke regio en bereikbaarheid.

Sportondernemers 

D66 wil dat sportondernemers worden erkend in de belangrijke rol en hun succes als het gaat om het in beweging zetten van grote groepen Zwollenaren. De meerderheid van de volwassen Zwollenaren sport in zelf of commercieel georganiseerd verband.

Kijk ook bij Regels, Werk, Startups en Starters.