kandidaten programmapunten agenda de-stad-in-beeld

Bekijk al onze programmapunten of filter op hoofdthema:

Alle thema's armoede bereikbaarheid democratie duurzaamheid energietransitie klimaat en groen kunst en cultuur ondernemen onderwijs openbare ruimte sport technologie veiligheid vrijheid werk wijken wonen zorg
o

Ondernemerschap

Ruimte om te ondernemen

Onze stad staat bol van de kleine bedrijven en grote bedrijven, startups en bestaande bedrijven, bedrijven die hier hun roots hebben en nieuwe toetreders. Allemaal hebben ze een ding gemeen: ze hebben Zwolle tot thuisbasis gekozen, omdat ze hier de kans hebben om hun idee├źn en ambities te realiseren. Dankzij hen innoveert en onderneemt Zwolle als nooit tevoren. Dat ondernemersklimaat willen we behouden en uitbouwen. Dat doen we door te stimuleren in plaats van te beperken. Door kansen te bieden in plaats van drempels op te werpen. Door knellende regels weg te nemen en gemengde functies mogelijk te maken. En door samen te werken aan een sterke regio en bereikbaarheid.

Sportondernemers 

D66 wil dat sportondernemers worden erkend in de belangrijke rol en hun succes als het gaat om het in beweging zetten van grote groepen Zwollenaren. De meerderheid van de volwassen Zwollenaren sport in zelf of commercieel georganiseerd verband.

Kijk ook bij Regels, Werk, Startups en Starters.

z

Zondag

Horeca, detailhandel, de creatieve industrie, kunst en cultuur zijn belangrijk voor een stad die studenten en jonge professionals wil blijven boeien. Door de stad aantrekkelijk te houden voor een nieuwe generatie denkers en doeners wordt de economische dynamiek verder versterkt. Zwolle kan het zich als hoofdstad van Noord Oost Nederland niet permitteren om 1 dag in de week praktisch op slot te zijn. Willen we onze positie waarmaken dan geven we ondernemers de ruimte om te ondernemen. Het vrijgeven van openingstijden en de vrijheid om te ondernemen op zondag willen we mogelijk maken. Ook blijft er wat ons betreft ruimte voor een nachtwinkel.

Kijk ook bij Ondernemerschap.